Se video fra webinaret: Bliver vores rettigheder smittet med corona-virus?
Den 28. maj var der inviteret til paneldebat om de digitale muligheder og udfordringer under coronakrisen. Debatten var arrangeret af Det Juridiske Fakultet (KU) og Institut for Menneskerettigheder og foregik online over zoom, modereret af Christiane Vejlø (Elektronista). Panelet bestod af: Hanne Marie Motzfedt, Rikke Frank Jørgensen og Carsten Obel fra HealthD360.
Oplægget til webinaret lød: Vi er i forvejen et overvåget folkefærd, og under Corona-krisen er det blevet forstærket. Er vi ved at bane vejen for mere overvågning, som bliver hos os, også efter krisen er slut? Kan vi overvåge virussen uden at vi overvåger mennesker og dermed kompromitterer menneskerettighederne?
Christiane Vejlø (Elektronista) var moderator og ekspertpanelet vil bestod af:
-
Rikke Frank Jørgensen, Seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder
-
Carsten Obel, Læge og professor ved Aarhus Universitet, Mindhood, HealthD360, coronapp.dk
-
Hanne Marie Motzfeldt, Lektor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, CIIR – Center for informations- og innovationsret, .
Under Corona-epidemien har Det Juridiske Fakultet (KU)bidraget til den offentlige debat om COVID-19 med en offentlig webinarrække om, hvordan pandemien påvirker vores verden, som vi kender den. Bliver vores rettigheder smittet med corona-virus? var sidste webinar i rækken.